Mezuniyet İşlemleri Hakkında

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Mezun durumunda olan öğrencilerin, mezuniyet işlemlerinin başlatılması için aşağıda belirtilen formları doldurarak Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine öğrenci kimliği ile birlikte teslim etmeleri gerekmektedir.

Akademik Danışmanların Öğrenci Bilgi Sistemi’nde (OBS) mezuniyet onayı vermeleri öğrencinin mezun edilmesi için yalnızca ilk aşama olup mezuniyet için tek başına yeterli bir işlem değildir. Mezuniyet aşamasındaki öğrenci mezuniyet talebini Dekanlığımıza iletmekle mükelleftir. Belirtilen formları teslim etmeyen öğrencilerin mezuniyet işlemleri başlatılmamaktadır.

MEZUNİYET İŞLEMLERİ İÇİN TESLİM EDİLMESİ GEREKEN FORMLAR

1. FEDEK Anket Formu (Tıklayınız)

1. Diploma Talep Formu (Tıklayınız)

1. Mezun Dilekçesi (Tıklayınız)

1. Mezun Görüş ve Öneri Formu (Tıklayınız)

1. Üniversitemiz Kütüphanesine kitap ve/veya ücret borcu bulunmadığına dair Kütüphane Daire Başkanlığından alınan belge.

1. YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİMİZ Türkiye Mezunları web sitesi  (https://www.turkiyemezunlari.gov.tr/Account/Login ) adresine girerek;
  • Türkiye Mezunları Portalına üye olmalı,
  • Ardından Öğrenci portalına üye olarak kişisel, eğitim, iletişim ve diğer bilgilerini girmeli,
  • Bilgilerini girdikten sonra “Eğitim Bilgileri” sekmesinden ilgili eğitim ile aynı satırda bulunan “Mezuniyet Formu” yazısına tıklayarak formu indirmeli,
  • İndirdiği formu yazdırıp imzaladıktan sonra yukarıdaki 5 formla birlikte Öğrenci İşleri Birimimize teslim etmelidirler.